Schoolplein en kinderopvang  

Schoolpleinen

15.0001_Z
Schoolvereniging Wolters

Wij zien een schoolplein of speelplaats voor kinderen die van voor tot achter betegeld zijn. Herkent u dit? Helaas weten we dat zo’n kaal plein regelmatig leidt tot kinderen die uit verveling gaan rennen, ongelukken maken of zelfs pesten. Met een zogenoemd “Groen Schoolplein” kunt u een oplossing bieden voor deze problemen.

Een Groen Schoolplein biedt ruimte om te klimmen en klauteren, veel natuurplekken om te ontdekken en hoekjes om je te verstoppen. Voor ons is een Groen Schoolplein echter meer dan dat. Een goed ontworpen Groen Schoolplein weet alle wensen en randvoorwaarden van kinderen, leerkrachten en andere belanghebbenden op natuurlijke wijze te integreren met de architectuur en omgeving van uw schoolgebouw en BSO.

14.0049_Z
Montessori Waalsdorp

Denkt u erover om het plein van uw school een andere invulling te geven? Onze tuin- en landschapsarchitecten komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Dan delen we onze kennis en ervaringen met u over bijvoorbeeld veiligheid, de betrokkenheid van kinderen in het ontwerpproces, de communicatie met belanghebbenden en het onderhoud na renovatie.

Recent heeft House of Green twee Groene Schoolpleinen ontworpen waarbij wij ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd hebben. Deze projecten zijn mede door de subsidie van Fonds1818 tot stand gekomen. Voor een indruk van het resultaat van de Groene Schoolpleinen van Montessori Waalsdorp en Schoolvereniging Wolters verwijzen we u graag naar ons portfolio.

Kinderopvang

15.0071_Z
Kinderopvang 2Samen

Ook voor de kleine kinderen van 0 tot 4 jaar in de kinderopvang is een natuurlijke speluitdaging meer waard dan een veldje met tegels of kunstgras. Een complete natuurtuin, een kruiptunnel met glijbaan of een eigen speelhuisje. Kinderen weet van de kleinste dingen al een groots spel te maken. Door variatie blijft de uitdaging voor kinderen groot.

De wensen en behoeftes van verschillende kinderopvangcentra verschillen per organisatie en soms zelfs per locatie. In alle gevallen vormt een helder ontwerpconcept de basis en is veiligheid leidend bij de uitwerking. Ieder ontwerp van House of Green wordt getoetst door keurende instanties op onder andere maximale valhoogtes, vereiste valdemping en geschikte beplantingen.

Indien u er over denkt om de buitenruimte van uw kinderopvanglocatie aan te pakken, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen met uw leidsters en de oudercommissie inventariseren we de wensen en uitgangspunten voor een ontwerp. Afhankelijk van uw wensen kunnen we een concept uitwerken en begeleiden bij realisatie, maar het is ook mogelijk om dit zelf of met een paar handige ouders te laten realiseren.

Recent heeft House of Green een aantal tuinen ontworpen voor diverse kinderopvangcentra in Den Haag. Voor een indruk van de ontwerpen en het resultaat bij o.a. 2Samen en Milk & Cookies verwijzen we u graag naar ons portfolio.

Contact

Voor een meer informatie of een vrijblijvende kennismaking kunt u contact opnemen met onze tuinontwerpers via tuinwinkel@houseofgreen.nl of 070-7370747

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur

Adviesafspraken in overleg en op locatie