Stappenplan  

Bij House of Green krijgt u, aan de hand van onderstaand stappenplan, een uitgebreid professioneel en persoonlijk tuinontwerp op maat. U kunt daarin zelf aangeven welke aanpak het beste bij u past en waar u onze creativiteit wenst in te zetten.

Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek

We beginnen met een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis of bij ons in de winkel in Den Haag. Daarbij maakt u kennis met een van onze tuinarchitecten of -ontwerpers en we bespreken uw wensen, uitgangspunten en de mogelijkheden voor uw tuin of terras. Aan de hand van dit gesprek bepalen we gezamenlijk of er een klik is en maken we desgewenst een voorstel voor het maken een tuinontwerp.

Stap 2: Concept- en schetsontwerpen

Bij een akkoord op ons voorstel komt uw tuinarchitect (nogmaals) bij u thuis om de buitenruimte volledig in zich op nemen. Daarbij wordt de buitenruimte ingemeten en worden uitgebreid foto’s gemaakt van de huidige situatie. Indien gewenst overleggen we ook referentiebeelden om de door u verwoorde wensen nog scherper voor ogen te krijgen.

Vervolgens werken we alle informatie uit tot een, twee of meer schetsontwerpen met toelichting, referentiebeelden en suggesties voor beplantingen en materialen. Afhankelijk van uw ontwerppakket voegen we daar ook 3D impressies bij. Het resultaat komen we als geheel persoonlijk aan u presenteren en nadien sturen we u de toegelichte plannen digitaal toe.

Stap 3: Definitief ontwerp

Wilt u er zeker zijn dat er aandacht wordt besteed aan details, dan werken we de schetsontwerpen in detail uit tot een definitief ontwerp. Hierbij werken we alles uit in uitgewerkte plattegrondtekeningen met maatvoering en hoogtes, toelichting, materialisatie en een goed doordacht beplantingsplan, dat rekening houdt met de ligging en de seizoenen. Afhankelijk van uw wensen maken we ook detailtekeningen van bestratingspatronen, schuttingen en materiaalovergangen.

Stap 4: Uitvoeringsbegeleiding en aanbesteding

Na de oplevering van het definitief ontwerp helpen we u met de uitvoeringsbegeleiding inclusief aanbesteding. Samen met u selecteren we een aantal geschikte hoveniers, lichten hen het ontwerp toe, en vragen hen om voor u een gespecificeerde offerte te maken. Indien u dit wenst controleren deze offertes voor u en adviseren we u over de geboden opties.

Tijdens de uitvoering staan we klaar, voor u en de hovenier, voor overleg en advies. In veel gevallen zullen we ook ter plaatse komen kijken om details van het ontwerp te bespreken en voorkomende uitdagingen tijdens het werk op te lossen.

IMG_1133

Stap 5: Nazorg

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke stap in ons stappenplan: iedere tuin vraagt onderhoud en de kwaliteit van het onderhoud bepaalt mede het genot dat u uit uw tuin kunt halen. Ongeacht de grootte van uw tuin of terras kunnen wij een onderhoudsplan voor u maken waarbij u zelf kunt bepalen of u dat zelf wilt doen of laten uitvoeren.

Wij ontwerpen bij voorkeur tuinen met planten en wij kunnen u helpen om de kwaliteit van de beplanting te beoordelen. In het eerst jaar heeft u recht op inboet. In dat geval beoordelen we de groei van de beplanting en overleggen een lijst van planten die vervangen zouden moeten worden.

Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden voor uw buitenruimte te bespreken? Of heeft u vragen met betrekking tot bovenstaand stappenplan? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur

Adviesafspraken in overleg en op locatie