Blog Maart: knoflookrecept tegen slakken en 9 andere handige tuintips…  

Maart 2018

Untitled design-13

Maart heeft zijn intrede gedaan, weliswaar op zeer koude wijze maar gelukkig begint de temperatuur alweer te stijgen. Het is nu de tijd om aandacht te besteden aan onderstaande onderdelen in de tuin.

10 Tips

1. Het is tijd om rozen te snoeien. Laat bij klimrozen de takken die omhoog groeien met rust en knip alleen de zijtakken tot op circa 3 cm terug.

2. Snoei struiken die na de langste dag, 21 juni bloeien (zoals de vlinderstruik en spierstruik) flink terug. Knip ook zomerbloeiende clematissen tot op kniehoogte af.

3. Groepen vaste planten die te groot zijn geworden kun je uitgraven. De buitenste, jonge delen kun je opnieuw inplanten.

4. Vergeet niet om op slakkenjacht te gaan. Het makkelijkst vind je ze als het schemert, ga dan met een zaklamp naar buiten om ze op te sporen. Als je niet ‘s avonds de tuin in wilt duiken met een zaklamp dan biedt knoflook mogelijk een makkelijkere oplossing… Knoflook is een succesvol en bovendien milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel tegen slakken. Een middel met knoflookextract blijkt dodelijk voor de meeste slakken en kevers, en reduceert bij de rest in ieder geval de eetlust! Een verder groot voordeel is dat slakkeneitjes niet meer uitkomen als ze door knoflookextract zijn aangeraakt.

Het recept voor een doeltreffend knoflookextract vind je hier: www.hostavereniging.nl

5. Bij veel mos in het gazon kun je nu het gazon verticuteren.

6. Als je een beukenhaag wilt planten wacht dan niet te lang met het plaatsen hiervan. Omdat een beukenhaag als zogenaamd wortelgoed wordt geleverd is dit meestal maar tot eind maart / half april mogelijk. De wortels hebben namelijk de tijd nodig om zich goed in de aarde te hechten en dit dient op tijd te gebeuren.

7. Knip winterheide terug maar niet het oude hout.

8. Maak nestkastjes schoon met een sopje met natuurvriendelijke zeep.

9. Als je je tuin een make-over wilt geven of wilt laten aanleggen wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak want de drukke periode bij zowel de hoveniers als onszelf begint er alweer aan te komen.

10. Twijfel je over het snoeien of ander onderhoud in je tuin? Neem contact met ons op en wij helpen je verder!

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl
Webshop.houseofgreen.nl

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!