Den Haag groenste stad van Nederland!  

september 2017

Tuin voor blog Den Haag groenste stad

Harry Boeschoten van Staatsbosbeheer maakte dit bekend tijdens de Nationale Groendag op 20 september in Krimpen aan de IJssel. De awards werden uitgereikt tijdens de Nationale Groendag 2017, georganiseerd door Operatie Steenbreek en Entente Florale Nederland. De bijeenkomst vond plaats in Krimpen aan de IJssel, de gemeente die in 2016 was uitgeroepen tot groenste gemeente.

Groenste stad
Op de website van Entente Florale is te lezen dat Harry Boeschoten van Staatsbosbeheer zijn lof uitspreekt voor de prijswinnaars Den Haag en Lisse (verkozen tot groenste dorp van Nederland). Den Haag zet met succes de groenstructuur binnen en buiten de stad, de klimaatdoelen en de samenwerking met bewoners op. ‘Het is inspirerend te zien hoe Den Haag het groen verbindt met het buitengebied. Vanaf de stadsentree bij het Malieveld, het Haagse Bos is het groen verbonden met het buitengebied, het Nationaal Park Hollandse Duinen.’

Groene communities
Ook werd aangegeven dat het groen steeds meer de hoogte zal ingaan, groene daken worden vanzelfsprekend en ook neemt de techniek in het watermanagement in de stad snel toe. In steden moeten er meer nieuwe communities ontstaan waarbij overheid, bedrijfsleven en bewoners samen de vergroening van de steden vormgeven.

House of Green en de groenste stad

House of Green heeft als missie om de leefbaarheid in de stad te vergroten door meer planten, bomen en groen naar de stadstuinen en stedelijke buitenruimtes te brengen!

Wij zien mensen in de stad, vitaal en jong van geest, die het maximale uit hun leven willen halen. Deze mensen hebben toegang tot praktisch alles en zijn op zoek naar ervaringen over de hele wereld. Naarmate ze meer ervaringen hebben opgedaan, merken ze het verschil op tussen ‘waardevolle’ en ‘ kunstmatige’ belevingen.

Meer planten, bomen en groen zorgen voor een beter leefklimaat in de stad. Het helpt tegen stedelijke uitdagingen zoals hittestress en slechte waterabsorptie. Mensen in de stad zijn zich hier gelukkig steeds meer van bewust en geven aan dat ze meer contact met de natuur belangrijk vinden. Door gemak, keuzestress en een gebrek aan kennis wordt toch nog regelmatig gekozen voor de ogenschijnlijk makkelijke oplossing van een tuin met alleen bestrating. Door mensen in de stad te inspireren om het maximale uit hun eigen tuin of terras te halen, oplossingen binnen handbereik aan te reiken en mensen volledig te ontzorgen helpt House of Green om de stedelijke buitenruimtes groener te maken. Hier profiteert niet alleen de bewoner zelf van, ook het dierenrijk en stadsgenoten profiteren van groene keuzes!

In onze tuinwinkel op het Noordeinde in Den Haag vindt u een showroom met diverse groene oplossingen voor stadstuinen, terrassen en balkons. Van volledige tuinontwerpen tot praktische horizontale groenoplossingen bieden wij aan.

Neem een kijkje in onze webshop of kom langs op het Noordeinde 102!

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!