Een gezonde leefomgeving begint in onze (achter)tuin  

30 november 2017

170622_I

Gisteren hebben ontwerpers Jacqueline en Thijs een lezing over klimaatbestendig ontwerpen bijgewoond van spreker Bert Huls. Van origine is Bert Huls tuinontwerper maar tegenwoordig veelal werkzaam als landschapsarchitect en houdt zich bezig met stedenbouwkundige projecten.

Klimaatbestendig ontwerpen gaat over het klimaatbestendig maken van ons landschap en onze steden, voor onszelf én de toekomstige generaties. Wat is daarbij van belang? Een gezonde en dus groene leefomgeving creëren. Groen geeft namelijk ruimte voor recreatie, biodiversiteit en heeft een rustgevend effect op de mens. Daarnaast helpt het diverse klimaatopgaves op te lossen waar steden mee te maken hebben.

Zo werkt meer groen in de stad verkoelend en zorgt het voor een hogere capaciteit van hemelwateropvang. Meer groen zal ook het, in steeds grotere mate, aanwezige fijnstof in de lucht kunnen opnemen. Kortom, meer groen zorgt voor een aanzienlijke toename van gezondheid en leefbaarheid voor mens en dier.

Deze manier van denken en ontwerpen wordt al veel toegepast in de hedendaagse stedenbouw. Maar er valt juist op de kleine schaalniveaus veel winst te behalen. Het overgrote deel van het grondgebied van gemeentes is in particulier bezit. Daarmee is het onze taak als tuinontwerpers om onze klanten de meerwaarde te laten inzien van meer groen in de tuinen en ervoor te pleiten dat er minder verharding toegepast wordt.

Gelukkig is deze manier van denken al een trend onder veel particulieren. House of Green stimuleert dit graag en streeft er altijd naar om zo groen mogelijke tuinontwerpen te maken.

Wil u ook uw groene steentje bijdragen maar twijfel u over de juiste aanpak? Neem contact met ons op! We denken graag mee en doen een groen voorstel!

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!