Investeren in uw tuin of terras – Buitenleven in de stad  

Waarom investeren in uw buitenruimte?

Een belangrijk onderdeel van uw (t)huis is uw tuin, terras of balkon. Buitenruimtes aan huis bieden een ideale plek om te ontspannen en de mogelijkheid om de leefruimte van uw woning te vergroten. Daarnaast biedt uw tuin of terras direct contact met de natuur en het buitenleven om uw heen. Klein of groot, de buitenruimte is een belangrijk onderdeel van uw woning die de moeite meer dan waard is om optimaal te benutten.

Maar hoe pakt u de aanleg of renovatie aan? Hoe lang duurt het en welke kosten zijn er mee gemoeid?

Aan de slag met planning en wensen

Plannen maken en uitwerken voor de renovatie van een tuin kan het hele jaar door. Ook de uitvoerende werkzaamheden kunnen tegenwoordig het hele jaar door gepland worden, al is het wel raadzaam om rekening te houden met een piekbelasting bij hoveniers tussen maart – juli en tussen september – november. Afhankelijk van de tijd van het jaar en uw eigen beschikbaarheid neemt een tuinrenovatie, van ontwerp tot en met realisatie, circa 3 tot 6 maanden in beslag. Dat is inclusief 1 tot 3 maanden om tot een goed doordacht en in detail uitgewerkt tuinontwerp te komen.

Wilt u sneller resultaat? Dat kan natuurlijk, maar realiseert u zich dan wel dat het belangrijk is dat u zelf voldoende tijd en ruimte heeft om dan ook snel besluiten te nemen. Om te beginnen kunt u voorbeelden van tuinen en terrassen te verzamelen en een lijst van de wensen maken. Wanneer en hoe wilt u de tuin gebruiken? Waar komt de zon in de tuin? Referentiebeelden kunnen uw wensen verduidelijken en maken het voor een tuinontwerper makkelijker om uw ideeën op een goede manier te vertalen naar een tuinontwerp. Om een beeld te krijgen van mogelijkheden en stijlen kunt u alvast ons portfolio met tuinen en terrassen bekijken. Daarnaast is het raadzaam om Pinterest en of Instagram te bekijken. Uiteindelijk zal de ontwerper alle informatie meenemen om tot een uniek en persoonlijk passend eindresultaat te komen.

Budget en kostenraming

Bij het bespreken van uw wensen is het ook van belang dat u aangeeft welk budget u in gedachten heeft. Dat hoeft niet op de cent nauwkeurig, maar een bandbreedte is wel raadzaam. De uiteindelijke kosten van een renovatie zijn afhankelijk van de arbeidsuren van een vakkundig hovenier, de gekozen materialen (o.a. bestratingen, vlonders en schuttingen), het formaat van de beplantingen en de inrichting (potten en tuinmeubelen). Onze ervaring leert dat de investering in een tuin of terras uiteen kan lopen van 50 EUR tot wel 500 EUR per m2. Het gemiddeld bedrag voor de uitvoer ligt rond de 150 EUR per m2.

Offerte-aanvraag en uitvoeringsbegeleiding

Een goed uitgewerkt tuinontwerp vertaalt uw wensen tot een concreet plan waarbij ook de technische details duidelijk zijn. Dit voorkomt discussies over bijvoorbeeld de toe te passen materialen in de offertefase. Tevens zijn we er voor u om tijdens de uitvoering te zorgen dat alle details van het ontwerp naar tevredenheid uitgevoerd worden door de hovenier.

Waarom House of Green?

De tuinarchitecten van House of Green zijn specialisten op het gebied van zowel stedelijke buitenruimten als grotere particuliere en zakelijke tuinen. Wij vertalen uw referentiebeelden en wensen naar mogelijkheden waar u zelf nog niet aan gedacht had. Met een persoonlijke aanpak en een select assortiment van duurzame en hoogwaardige tuinmeubelen zijn we in staat om iedere buitenruimte volledig in te richten.

Wilt u een keer vrijblijvend van gedachten wisselen over uw wensen en de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070-7370747. Een bezoek brengen kan ook van dinsdag t/m zaterdag op het Noordeinde 102 in Den Haag, de koffie staat klaar!