Samenwerking met Vogelbescherming Nederland  

Speciale adviesmiddag

Als startschot voor deze samenwerking organiseren Vogelbescherming Nederland en de tuinwinkel House of Green aan het Noordeinde 102 in Den Haag op zaterdag 18 oktober 2014 en zaterdag 22 november 2014 tussen 14:00 en 16:00 uur een speciale adviesmiddag voor vogelvriendelijke tuinen.

Tuinvogelconsulenten

De tuinvogelconsulenten van de Vogelbescherming Nederland geven een vogelvriendelijk tuinadvies voor uw tuin, balkon of schoolplein. Met soms kleine ingrepen maak je een tuin al aantrekkelijk voor vogels. Want zeg nu zelf, het is toch geweldig om een nestkast met jonge koolmezen, een zingende merel of badderende huismussen in de tuin te hebben.

House of Green

De tuinontwerpers en plantspecialisten van House of Green zien dat mensen in de stad kwaliteit zoeken die past bij hun eigen levensstijl. Tegelijkertijd hebben ze daarbij behoefte aan meer binding met de natuur. Meer vogels in de tuin is daar een heel concreet voorbeeld bij. De eigen stadstuin of het dakterras is een ideale plaats daar invulling aan te geven, echter ontbreekt het hen vaak aan inspiratie, tijd en kennis’. Vanuit onze tuinwinkel op het Noordeinde 102 in Den Haag adviseren, ontwerpen, en realiseren we samen met onze klanten de gewenste tuin en daarnaast verkopen allerlei leuke en duurzame tuinproducten.

Waarom meer vogels?

Steeds meer vogels hebben moeite om een geschikte tuin te vinden om in te kunnen leven. Helaas worden steeds meer tuinen betegeld en worden hagen vervangen door schuttingen. Het gevolg, minder vogels. Vaak denken mensen dat het ophangen van een nestkast of een vetbol voldoende is om een vogel naar de tuin te trekken. Niks is minder waar. Vogels hebben struiken of bomen nodig om in te kunnen vluchten als de huiskat weer langskomt. In dezelfde bomen en struiken zoeken ze naar voedsel. Vogels eten namelijk veel liever insecten, zaden van planten, bessen of fruit. Een waterschaal of liever nog een vijvertje mag eigenlijk niet ontbreken. Naast drinken, nemen vogels ook graag een bad om hun verenkleed in conditie te houden. Heb je hart voor vogels en gun je ze een plekje in je tuin, kom dan langs op de speciale adviesdagen op zaterdag 18 oktober of zaterdag 22 november in de tuinwinkel House of Green.

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!