Winterklaar: 10 tips om je tuin of terras winterklaar te maken!  

5. Intrede herfstDe herfst heeft al even geleden zijn intrede gedaan dus de tijd dat we de tuinmeubels weg gaan zetten en langzaamaan binnen de verwarming aanzetten breekt ook aan. Hieronder vind je een aantal handige tuintips voor deze periode zodat je tuin of terras op tijd winterklaar is!

1. De meeste bomen en planten verliezen nu hun blad, deze kun je rustig laten afsterven want de natuur doet de rest. Ook de egel wordt blij van takken en ander los materiaal dus help hen overwinteren door hoekjes met takken en bladeren te maken. Hark gevallen blad wel van het gazon en uit de borders anders kan het gras of beplanting daar verstikken.
2. Maai het gras, gebruik hierbij wel de langste stand van de grasmaaier zodat het gras niet te kort de winter ingaat.
3. Kuipplanten (zoals de fuchsia en geranium) dienen voor de eerste nachtvorst op een vorstvrije, koele plek binnen gezet te worden.
4. Eenjarige planten kun je vervangen door potten met groenblijvers, op deze manier behoud je ook in de winter een gezellig uitzicht op je tuin of terras!
5. Bloembollen kun je nu ook gaan planten. Zowel los in de tuin als in potten kunnen deze geplant worden.
6. Zevenblad onkruid kun je nu het beste met wortel en al weghalen.
7. Pompoenen moet je nu oogsten want de vrucht kan niet tegen de vorst.
8. Laat de tuinslang leeglopen en sluit de buitenkraan af.
9. Gereedschappen die je komende tijd niet gaat gebruiken kun je het beste nu goed schoonmaken en invetten. Op deze wijze heb je in het voorjaar niet te maken met verroest tuingereedschap!
10. Maak je tuinmeubels schoon en kijk of ze bestand zijn tegen het herfst en winterweer. De tuinmeubelen die House of Green verkoopt zijn bestand tegen vrijwel alle weersinvloeden en zijn daardoor een duurzame keuze.

En nog één extra tip: besef je dat je tuin wel een opknapbeurt kan gebruiken? Bel of mail ons voor meer informatie over tuinontwerp, tuinaanleg en tuininrichting!

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl
Webshop.houseofgreen.nl

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!