Complete dakrenovatie met daktuin  

Dakrenovatie en daktuin

Voor een particuliere klant hebben wij een complete dakrenovatie begeleid en een tuinontwerp op maat gemaakt voor een ruime daktuin met gastenverblijf die grenst aan de woonkamer van een bovenwoning in het Zeeheldenkwartier van Den Haag.

Na een grondige constructieve analyse en berekening is een tuinontwerp op maat gemaakt. De wens van van de klant was om een originele daktuin en groene oase te realiseren met voldoende ruimte voor gezellige diners met familie, loungen met vrienden en hoekjes waar zij zich in alle rust kunnen terugtrekken voor een kop koffie of het lezen van een goed boek. Tevens diende er een verbinding gemaakt te worden tussen de woonkamer en het gastenverblijf in het bijgebouw.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de maximale draagkracht na renovatie van de daklaag. Ook zijn alle wanden en schuttingen verstevigd en op maat ontworpen in lijn met de stijl die de klant binnen had ingezet. Door een combinatie van staal, hardhout, beton en vaste planten is een moderne eigentijdse daktuin gerealiseerd. De hoogteverschillen in het dak zijn benadrukt met plantenbakken op maat die tevens de indeling van de eet- en loungehoek benadrukken.