Een gezinstuin om in te dineren  

De wensen voor de tuin

Voor dit tuinontwerp zijn we gestart met het helder krijgen van de wensen voor deze gezinstuin in hartje Den Haag. De drie belangrijkste aspecten die moesten worden samengebracht in deze stadstuin waren eten, groen en een gezellige sfeer.

Het eten komt terug in de vorm van een bakstenen barbecue die een mooie centrale plek heeft gekregen in het ontwerp. Daarnaast is er voorin de tuin een deel gereserveerd voor een moes- en kruidentuintje. Hier wordt met plezier en aandacht in gewerkt. Op het royale terras van flagstones is genoeg ruimte om met het hele gezin buiten te kunnen eten.

Geïntegreerde stenen barbecue

De tuinontwerper heeft er voor gekozen om de bakstenen barbecue te integreren met een maatwerk bank. Een bank waarin een bamboehaag is opgenomen, met aan weerszijde een zitvlak. Zo wordt de tuin opgesplitst in twee delen. Met als gevolg dat er knusse ruimtes ontstaan. Bovendien lijkt de tuin zo groter dan hij werkelijk is.

Organische vormen in de tuin

De organische vormen van de terrassen, borders en het pad vloeien door de tuin en dragen bij aan een natuurlijke uitstraling, die uiteraard versterkt wordt door de beplanting. Deze tuin is weelderig en vanaf de twee terrassen wordt je omringd door groen. De olijfboom, die meekwam van de vorige woning, moest ook een plek krijgen. Aansluitend bij de olijfboom is er voor beplanting gekozen in Mediterrane sfeer, waarbij paarse kleuren de boventoon voeren. De gele Rudbeckia dient als speels contrast met deze kleuren. Om de tuin een nog groenere ruimtelijkheid te geven is er ook een klein gazon in verwerkt.

Gebruikte materialen in deze tuin; terras van flagstones, een pad en achterterras van gravier d’or, cortenstalen opsluitbanden en bank. Het zitvlak van de bank is van Bankirai hardhout. De kleine schuur achterin de tuin is van Lariks Douglas hout gemaakt waarbij op het dak sedum cassettes zijn verwerkt.

Tuinmeubilair

Voor de inrichting van de tuin hebben we gekozen voor tuinmeubilair van het merk Italiaanse EMU. Dit kwalitatieve en robuuste tuinmeubels van EMU is verkrijgbaar is veel verschillende kleuren dus gemakkelijk persoonlijk te maken voor de gekozen kleuren in de tuin. Voor deze tuin hebben we gekozen voor de EMU Star tafel en Star eettafelstoelen en een heerlijke EMU Vetta loungestoel. Bij House of Green is de gehele collectie van EMU verkrijgbaar.