Familietuin met kookeiland  

De oude muur

Een mooie oude muur in de tuin brengt sfeer en mag gezien worden. In het ontwerp is er voor gekozen om de breedte van de tuin te benadrukken zodat de muur beter tot zijn recht komt. De lichtgrijze natuurstenen, verschillend van formaat, zijn hergebruikt en vormen een tweede uitgangspunt van dit ontwerp.

Natuurlijk groen en ontspannen

Tussen de natuurstenen tegels benadrukken groene stroken met acaena buchananii (stekelnootje) de breedte richting van de tuin en zorgen voor een speelse overgang van binnen naar buiten. Aan weerszijden van de tuin springen plantvakken van verschillende grootte en hoogte in en bieden ruimte voor vrolijke kleurrijke beplanting, inclusief klimplanten voor langs de schutting. Voor een natuurlijke overgang zijn de plantvakken afgewerkt in hardhout.

Achter het hoofdterras, met OASIQ tuinmeubelen breekt de houten bank de ruimte op naar het grasveld en de border met schaduwplanten. Met wat kussens tegen de schutting ontstaat een heerlijke loungeplek om van de middagzon te genieten. En om de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken kan de bank open worden geklapt om tuinspullen en kinderspeelgoed in op te bergen.

Kookeiland op maat

De blikvanger van deze tuin, het kookeiland, is in haakse richting geplaatst. Van achter het kookeiland heb je zicht op de tuin en blijf je in contact met familie en vrienden op het terras. Een gepoedercoat stalen frame geeft de keuken een stoere maar toch luchtige uitstraling. Op het stalen frame rusten twee betonplaten met daarin een uitsparing voor de Big Green Egg. De kastruimte onderin is waterdicht afgewerkt zodat er ook daar de nodige ruimte is om een en ander op te bergen.

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!