Fietsenhok in de voortuin  

De uitdagingen van een voortuin in de stad

Een veel voorkomend probleem in de stedelijke voortuin: waar laat je je fietsen en de kliko’s zonder dat ze een dominante plek in de vaak kleine ruimte te geven? Hierbij kwam ook de wens om in de voortuin te kunnen ontspannen, de kinderen ruimte te bieden om te spelen, wat extra spullen in de berging kwijt te kunnen en dat alles met een groene en natuurlijke uitstraling.

Het resultaat

Door het fietsenhok half verdiept te maken en te voorzien van een klapdak is de berging niet dominant aanwezig. De hardhouten bekleding met hiervoor een klimhortensia maken het beeld compleet en een genot voor het oog. Los van het fietsenhok is een aparte bergruimte opgenomen voor de extra spullen om zo als extra houten element het fietsenhok minder groot of aanwezig toe doen lijken. Deze bergruimte is gecombineerd met een plantvak wat dienst doet voor kruiden of wisselende planten. De planken lopen in één lijn door in de bestrating, waardoor het niet als los element wordt ervaren. Voor de woning is in de breedte richting van de tuin een terras opgenomen

Ook de kinderen zijn blij met het resultaat: door de kleine details hebben ze nu volop gelegenheid om te ontdekken. Zo kunnen ze lopen over de randjes, met de kinderfiets van de schuine helling crossen, hinkelen over de staptegels en rondjes rennen rondom de tuinkast. En dat allemaal onder toeziend oog van de ouders die alles kunnen overzien vanuit het ruime terras.