Groene daken voor uw VvE  

De voordelen van groene daken

Onderzoek heeft aangetoond dat groene daken ongeveer 50% van het regenwater kan opnemen en terug afgeven in de atmosfeer. Deze waterabsorptie zorgt voor een aanzienlijke ontlasting van het rioleringsstelsel, waardoor het overstromingsgevaar en de belasting van de waterzuivering vermindert. Ook is aangetoond dat een groendak als goede isolatie kan dienen in de winter (bescherming tegen kou) en zomer (bescherming tegen warmte). Op een vlak dak met bijvoorbeeld bitumen kan de temperatuur in de zomer oplopen tot 70⁰C. Met een groendak blijft de temperatuur geborgd op circa 37ºC.

Verder is het zo dat een groendak een perfecte manier is om het gebrek aan groen in de stad te compenseren. Een groendak ziet er niet alleen mooier uit, het zuivert ook de lucht, verbetert de biodiversiteit en kan bijdragen aan het aantrekken van allerlei nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Tot slot is het goed om te realiseren dat een groendak twee tot drie keer langer mee gaat dan een gewone dakbedekking. De gelaagde opbouw beschermt de dakbedekking namelijk tegen schadelijke effecten van de weersinvloeden.

Subsidie op groene daken in Den Haag

Vanuit de gemeente Den Haag is er mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een groendak tot 1 september 2018. Deze subsidie is bedoeld voor eigenaren van een woning of pand (zoals bedrijven, scholen, buurthuizen) en voor Verenigingen van Eigenaren (VvE).

Wanneer u een aanvraag wilt indienen is het van belang dat u onderzoekt of uw dak geschikt is voor de aanleg van een groen dak. U kunt dat bijvoorbeeld vragen aan een erkend (dakdekkers-)bedrijf. Is uw dak geschikt? Vraag dan de subsidie aan met de volgende bijlagen:

  • offerte van de leverancier of hovenier die het groene dak gaat aanleggen
  • foto van het dak zonder begroeiing
  • Voor de aanleg van een groen dak krijgt u € 25 per vierkante meter groen dak tot een maximum van 50% van de aanlegkosten en/of 10.000 EUR per aanvraag.
  • Wanneer u bericht heeft ontvangen van de gemeente dat u subsidie krijgt, kunt u het groene dak aanleggen.

De subsidie wordt uitbetaald nadat de werkzaamheden zijn voltooid en u een verantwoordingsformulier bij de gemeente heeft ingediend. Dit formulier moet u uiterlijk binnen 6 maanden na de subsidieverlening bij de gemeente indienen.

Interesse in groene daken?

Wilt u alvast meer weten over de mogelijkheden voor een groendak voor uzelf of uw eigen VVE? Wij helpen u graag, bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de mogelijkheden of een informele informatiebijeenkomst met uw VvE. Neem hiervoor contact op via info@houseofgreen.nl of bel ons op 070-7370747.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten