House of Green “winkeltuin”  

De uitdaging van een kleine ruimte

De winkeltuin van House of Green is een belangrijk visitekaartje van de tuinwinkel. De tuin bedraagt ‘slechts’ 16m2 en is daarmee heel representatief voor stedelijke tuinen. De uitdaging voor zo’n kleine ruimte is het evenwicht tussen spanning en rust. Wanneer er te veel ideeën in worden gestopt komt er uiteindelijk niet één van deze ideeën goed naar voren.

Meer specifiek voor de winkel geldt de wens om door het jaar heen tuinmeubelen, potten en andere producten voor de inrichting van de tuin te kunnen laten zien. Ook de keuze voor materialen en beplanting is belangrijk. In onze winkeltuin laten we zien hoe goed de producten en materialen zich houden in de wisselende weersomstandigheden dichtbij de kust van Nederland.

Uitgangspunten en gekozen oplossingen voor de winkeltuin

Volgend op de wensen hebben drie uitgangspunten het ontwerp gemaakt tot wat het is; een blikvanger om mensen op natuurlijke wijze naar de tuin te leiden, een indeling met groot oppervlak voor de presentatie van onze producten, en uiteraard een groene natuurlijke uitstraling.
Het idee om mensen naar buiten te leiden wordt versterkt door de lengterichting waarin de duurzame Esthec Terrace composiet vlonderplanken liggen. Het gebruik van verschillende kleuren composiet versterkt dit effect. De cortenstalen strip loopt in dezelfde richting tussen de beplanting door naar achter. Opvallend detail hierin zijn de uitgesneden House of Green bijen die van onderen opgelicht worden. De grote antraciet kleurige betontegels vormen een rustige basis waar vrijwel alle tuinmeubelen en potten, goed op uitkomen. Het sedum dak en de vaste planten vormen het groen, aangevuld door de Duitse pijpbloem die opklimt tegen de FLORA-trellissen.

De beplanting van de winkeltuin

De vaste planten van de winkeltuin aan onze tuinwinkel bestaan uit Blechnum spicant, Aquilegia ‘silver queen’ en Anemonen ‘honorine jobert’. De Blechnum houdt blad in de winter, de akelei bloeit vrolijk in het voorjaar en de anemoon bloeit vanaf de zomer door tot laat in de herfst. Aangevuld met tulpenbollen is er in elk seizoen wat te zien. Het grote decoratieve blad van de anemoon steekt mooi af tegen het fijnere blad van de blechnum en het frisse groen van het grote blad van de Aristolochia durior (duitse pijpbloem) brengt een aangename sfeer in de kleine winkeltuin.

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!