Kleinkunst op de Plaats  

Kleinkunst op de Plaats

Uit handen van wethouder Karsten Klein heeft Vereniging BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde één van de twee beschikbare Haagse Retailprijzen ontvangen. Zij ontvingen deze prijs van 7.500 euro voor het concept “Kleinkunst op de Plaats’’. Dit concept; een open podium voor muzikaal talent op de Plaats, is ontwikkeld door House of Green in samenwerking met Mandy van Ede en Marcella Maltha, gebiedsmanager van het Noordeinde. Kleinkunst op de Plaats wordt gezien als een innovatief en creatief concept met een optimaal gebruik van de buitenruimte.

Kleinkunst op de Plaats is een open podium voor muzikaal talent, met diverse optredens verzorgd door volwassenen en kinderen. Het doel van Kleinkunst op de Plaats is de culturele identiteit van Den Haag extra te versterken. De Plaats leent zich uitstekend voor kleinkunst, omdat het een charmant autovrij plein is midden in het winkelgebied Noordeinde met zicht op de Hofvijver, het Binnenhof en de Gevangenpoort. Kleinkunst op de Plaats maakt optimaal gebruik van de buitenruimte en biedt de bezoeker een reeds aan mooie voorstellingen. Op deze manier biedt het Noordeinde een plaats om cultuur dichterbij de bezoeker te brengen en op een laagdrempelige manier kennis te maken met muzikaal talent.

‘Wij zijn ontzettend blij en bijzonder trots dat ons prachtige gebied deze prijs heeft gewonnen met dit succesvolle concept. Het podium diende in 2014 als pilot om bij voldoende draagvlak in 2015 een vast podium te kunnen bouwen met een duurzaam karakter. Wij hopen dit nu met deze prijs en de bijbehorende erkenning te kunnen realiseren in 2016’, aldus Marcella Maltha, gebiedsmanager Het Noordeinde.

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur
Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur!

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!