Luxe renovatie en inrichting tuin Den Haag  

In Den Haag hebben de bewoners van deze prachtig historische woning eerst binnen helemaal verbouwd en vervolgens waren de voor- en achtertuin aan de beurt. Een goed ontwerpplan was wenselijk om alle wensen voor de nieuwe tuin in het relatief kleine oppervlakte te passen en een origineel geheel te krijgen.

Luxe uitstraling

De bewoners wilden graag een sfeervolle tuin met een luxe uitstraling, passend bij de woning en het interieur. In de tuin moest ruimte zijn om te eten, te loungen én om tafeltennis te spelen.

Ook wilden ze graag een bergruimte voor diverse tuinspullen en de tafeltennistafel. De lichtspots op de wanden geven tevens een luxe uitstraling en meer diepte aan de tuin en zelfs de kat heeft nu een plekje in de spotlight 😉

Berging op maat

Om de beschikbare ruimte van de tuin goed te benutten is een er luxe berging ontworpen van dubbel rhombus-profiel-planken die doorlopen in de schuttingen zodat één geheel ontstaat. In de berging is een geïntegreerde zitbank bedacht die in combinatie met de lounge-meubelen gebruikt kan worden.

Duurzaam sedumdak in de achtertuin

Bij een stadstuin is er niet altijd genoeg ruimte om veel duurzame elementen toe te passen. Ook in deze tuin was grotendeels betegelen noodzakelijk gezien de wens om er te eten en te loungen. Echter hebben we op slimme wijze aan de duurzaamheid gedacht door bovenop de berging een sedumdak te creëren. Goed voor de biodiversiteit en ook nog eens veel leuker om op uit te kijken vanuit de bovenste verdiepingen!

In de achtertuin is o.a. gekozen voor een sierlijke langbloeiende Geranium ‘Rozanne’. Deze geeft lang kleur aan de tuin en vormt met z’n wat warrige groeiwijze een mooi contrast met de strakke vormen in de tuin. Ook de losse siergrassen voor de berging zorgen voor contrast. De groenblijvende Geranium-soort links voor de afscheiding ook vanuit de woning goed te zien

De voortuin

De hagen geven op termijn privacy en de losse vormen van onder andere de siergrassen doorbreken de strakke lijken van de tuin. Er is gebruik gemaakt van langbloeiende sierlijke vaste planten en heesters zoals Hydrangea paniculata ‘Limelight’ = pluimhortensia en de Geranium ‘Rozanne’.

Gloster en Fast design tuinmeubilair

Deze bewoners hebben oog voor design en waren direct fan van de merken Gloster en Fast. Voor de loungebank hebben we voor een modulaire optie gekozen met de Gloster Vista elementen. Het kussen op de op maat gemaakt bank die in de nis is gemaakt hebben we van dezelfde Sunbrella stof laten maken zodat dit perfect combineert met Gloster tuinmeubelen. Voor de tafel is gekozen voor de Gloster Carver tafel met donker keramisch blad. Door aan de tuintafel banken toe te voegen in plaats van stoelen wordt ruimte gewonnen in de tuin. De vrolijke Gloster bijzettafels worden zowel in de voortuin als de achtertuin toepast en maken het geheel af. In de voortuin zit men heerlijk in het zonnetje op de bekende Fast Forest design stoelen.

 

Wilt u ook een volledige tuin make-over?

Wij helpen graag met zowel het ontwerp als de volledige inrichting van uw tuin. Ook begeleiden wij de uitvoer en werken hierin samen met onze partner hovenier Allure Tuinen. Neem contact op met onze tuinontwerpers.