Kinderdagverblijf Milk & Cookies  

Niet zomaar een kinderdagverblijf

Milk & Cookies is geen standaard kinderdagverblijf. Hier kunnen de kinderen vies worden in de tuin, eieren rapen van de scharrelende kippen en zaadjes planten in de moestuin. Een mooi (en sterk) beplantingsplan als aanvulling op deze tuin mocht dan ook niet ontbreken. Het beplantingsplan moest een bijdrage leveren aan de bewustwording van kinderen over de seizoenen, de verrassing van de groei en de bijdrage van insecten. Tegelijkertijd moeten de soorten wel tegen een stootje kunnen en passen in de wat weelderige sfeer van de bestaande tuin.

Siergrassen, vaste planten en bollen

Het beplantingsplan bevat siergrassen, vaste planten en bollen. De siergrassen zijn sterk en zorgen voor structuur, ook in de winter geven ze mooie silhouetten. De vaste planten zijn zo gekozen dat de bloei elkaar opvolgt, zodat de kinderen telkens weer worden verrast. De bollen versterken dit effect door als eerste in het voorjaar al kleur te geven. De leidsters van het kinderdagverblijf hebben een goed oogje in het zeil gehouden om de kinderen in de eerste fase uit de beplanting te houden, waardoor de planten te tijd hebben gehad aan te slaan en te groeien. Na aanplant waren de planten nog erg klein (de bollen waren natuurlijk helemaal niet zichtbaar), zodat het niet duidelijk was dat daar iets aan het groeien was.

Kind en natuur

Er is niet veel nodig om peuters en kinderen te verrassen, ze verwonderen zich volop aan de dingen om hun heen. Daarom is een paar vierkante meter al genoeg om een kind een (piep) klein beetje bij te brengen en mee te geven van de natuur. Bovendien zijn er een hele hoop mooie vaste planten met eetbare bloem, blad of vrucht waardoor peuters zonder zorg van leidster kunnen proeven en ontdekken. Een passend beplantingsplan kan er dus voor zorgen dat ook in de volgebouwde stad kinderen in contact kunnen komen met natuur.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten