Ontwerp herdenkingsmonument 75 jaar vrijheid Den Haag  

In opdracht van Weverling Groenproviders maakten wij begin dit jaar het ontwerp voor het herdenkingsmonument op De Savornin Lohmanplein in Den Haag. Het plein is voor de gemeente Den Haag een belangrijke locatie. Ter ere van de viering van 75 jaar bevrijding van Den Haag is het groen rondom het monument uitgebreid met 2 grote vlaggen die volledig van bloembollen zijn gemaakt.

Naar ons ontwerp hebben de hoveniers van Weverling de Canadese en Nederlandse vlag in prachtige bloembollen geplant. We zien o.a. de Maple Leaf van Canada, in een gecoat frame van cortenstaal dat op maat gemaakt is. Daarnaast zien we de kleuren van de Nederlandse vlag met prachtige bloembollen.

Om het monument op een correcte wijze te laten inpassen in de ruimte, moest het originele ontwerp (van Berlage) iets bijgeschaafd worden. Enkele borders zijn van formaat veranderd en iets verschoven om een evenwichtig en gebalanceerde ruimte te behouden.

De ceremonie vond op 21 mei plaats op De Savornin Lohmanplein in Den Haag, waar de parade van de Canadese bevrijders een prominente plek heeft gehad in 1945 en nu een herdenkingssteen is geplaatst.

Een bijzonder project om aan mee te werken en een mooi stuk openbaar groen dat bijdraagt aan de uitstraling van het monument.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten