Ontwerp herinrichting openbaar plantsoen  

Ontwerp herinrichting openbaar plantsoen

In de Larensestraat in Den Haag hebben wij in opdracht van Weverling Groenproviders voor de Gemeente Den Haag het openbare plantsoen herontworpen.

Bewoners en bezoekers zijn erg blij met deze verbetering! Robuuste groenblijvende beplanting, halfverharding, gras en een bijzondere indeling maken dit groene plantsoen veel uitnodigender en draagt bij aan het vriendelijke karakter van de wijk. Het regenwater wordt nu ook beter afgewaterd en het geeft een licht en overzichtelijk geheel.

De bewoners konden meedenken over de herinrichting van hun eigen buurt en hebben gekozen voor het huidige ontwerp. Een diagonaal pad over het plantsoen geeft een logische, maar bijzondere verbinding met de omliggende straten. Het diagonale pad is in golvende bewegingen gelegd en slingert over het plantsoen. Hierdoor bevindt men zich langer op het pad, waardoor de ruimte groter lijkt. Diverse bestaande bomen (Meidoorns) zijn behouden in het ontwerp en zijn rondom borders aangebracht.

De borders zijn in organische vormen aangebracht als begeleiding en versterking van het slingerende pad. In deze borders zijn vaste planten aangeplant voor een frisse en moderne uitstraling. De verschillende paden zijn van Achterhoeks Padvast (halfverharding) en openverharding ten behoeve van de doorlaatbaarheid van regenwater.

Het plantsoen nodigt nu veel meer uit om in te recreëren en dat was de bedoeling!