Parkachtige tuin Den Haag  

Over het tuinontwerp

Bij het tuinontwerp van deze grote stadstuin aan de rand van het centrum van Den Haag moesten een aantal essentiële onderdelen behouden worden. De prachtige oude bomen (Cedrus (ceder), Chamaecyparis (conifeer), Aesculus hipocastanum (paardenkastanje), Betula pendula (treurberk), maar ook de oude muur moesten behouden én geïntegreerd worden bij de herinrichting van de tuin. Door een doordacht en kwalitatief tuinontwerp te laten maken genieten de bewoners nu in de voor hen perfecte groene oase.  Als rustpunt middenin een drukke stad is deze groene en luxueuze stadstuin een geliefde plek voor alle bewoners geworden.

Textuur in het tuinontwerp

De prachtige hoge bomen geven privacy en houden het zicht weg van de omliggende hoge bebouwing. Het gebruik van cortenstaal geeft een mooi contrast met de (wintergroene) planten en de lichte castle grind van het pad. Met betrekking tot plantkeuze is er niet alleen op bloemkleur geselecteerd, maar ook de ‘textuur’ van de beplanting was van groot belang. Zo zijn er planten gekozen met uiteenlopende bladstijlen. Daarnaast zijn er siergrassen toegepast om meer variatie aan te brengen. De heesters moeten zich nog verder ontwikkelen. Er zijn diverse zitlocatie gecreëerd om van de zon te genieten én in de schaduw voor de nodige verkoeling.

Het pad volgt de logische looplijn van de woning naar de toegangspoort achterin de tuin. Door deze in een sierlijke organische vorm te leggen wordt er een parkachtige sfeer gecreëerd, zeker in combinatie met de volgroeide bomen. Door borders te creëren met een verhoogde cortenstalen rand worden de vloeiende lijnen nog eens extra geaccentueerd. De tuinrenovatie heeft daardoor als resultaat een prachtige dieptewerking.

Duurzame tuin

De halfverharding bestaat uit Castlegrind waardoor water makkelijk en verdeeld in de grond wordt opgenomen. Samen met de hoge ecologische waarde van de oude bomen zorgt dit ervoor dat deze tuin hoog scoort op het gebied van duurzaamheid. Het ontwerpen van groene en duurzame vinden we bij House of Green erg belangrijk.

Om het geheel goed af te maken en de bewoners ook ’s avonds en in de winter optimaal te laten genieten van hun exclusieve tuin is er ook goed nagedacht over tuinverlichting. Door het op de juiste plaatsen aanbrengen van hoogwaardige tuinverlichting worden de mooie accenten in de tuin prachtig uitgelicht.

Al met al is deze stadstuin in Den Haag een prachtige extra leefruimte geworden welke aansluit op de grote woonkeuken. Wilt u ook uw persoonlijke groen oase creëren? Neem contact op met één van onze ontwerpers.

Uitvoer door: Allure Tuinen.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten