Royale familietuin in Wassenaar  

De locatie

Deze royale familietuin ligt aan de rand van Wassenaar. De oude tuin had een lange oprit, maar de klant had graag als wens dat de buitenruimte rond het huis meer een geheel zou worden. De lange oprit was niet noodzakelijk dus dit gaf ruimte om een tuin rondom te creëren.

De verbindende factor

De verbindende factor tussen voor-, achter- en zijkant van de tuin is het bestratingspatroon. Er is gekozen voor een verspringend blokverband dat door de gehele tuin gelegd is. Op bijzondere plekken; zoals entrees en terrassen is er een andere verhardingssoort gekozen. Deze vlakken worden gelegd in oud gebakken klinkers in waalformaat.

Op strategische plekken zijn er cortenstalen bakken toegevoegd om de platte vlakken te doorbreken en de tuin speels te maken. 

Aan de zijkant (wat vroeger de oprit was) komt een zee van hakonechloa’s met kleine laagblijvende boompjes en hier en daar stroken vaste planten. Dit zijn bewust stroken zodat de lengte van van dit stuk tuin geaccentueerd wordt.

De speelfactor

In de voortuin is er volop ruimte voor de kinderen om te spelen. Er ligt een ruim gazon een ingegraven trampoline en een maatwerk zandbak. Kortom, deze tuin heeft voor ieder wat wils!

Zodra deze tuin is aangelegd volgen meer foto’s!

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten