Villatuin met hoogteverschillen  

Deze mooie villatuin ligt op een oude duinrug, hierdoor is er een groot natuurlijk hoogteverschil aanwezig in de voortuin. Dit is dan ook een belangrijk element geworden in het ontwerp. In plaats van een geleidelijke afloop zijn er terrassen toegevoegd. Deze terrassen worden begroeid met planten en hier doorheen lopen twee trappen.

Tuin versterkt woning

Het belangrijkste uitgangspunt voor dit ontwerp was dat het ontwerp van de tuin de woning zou versterken en vice versa. Dat wordt onder andere bereikt d.m.v. materiaal- en kleurkeuze. Echter, het sterkste element om dit te bereiken is de vijver en diens vorm. De vijver volgt namelijk dezelfde vorm als de uitbouw van de woning. Deze ligt in een L-vorm over de woning heen en bestaat aan de voorkant uit een volledige raampartij. Deze L-vorm is doorgelegd in de vijver. Er is voor een vijver gekozen omdat water ook doorzichtig en reflecterend is net zoals het raampartij. Bovendien zorgt dit voor een mooie zichtlijn vanuit de woning bekeken.

Ook aan de kinderen is gedacht

De tuin moet door het hele gezin in gebruik genomen kunnen worden. Daarom is er een trapveldje toegevoegd waar tevens een afdekbare trampoline in staat. Naast het veld is nog een extra terras opgenomen waar de kinderen kunnen spelen en relaxen. In de achtertuin was het van belang dat er met een grote groep comfortabel buiten gezeten kon worden. Daarbij moest ruimte overblijven om te barbecueën en uitgebreid te eten. De cortenstalen bakken verdelen de ruimte en zorgt voor speelse hoogteverschillen. Tevens dienen ze als verwijzing naar de voortuin. In de voortuin worden de hoogteverschillen opgevangen door cortenstalen platen, terwijl in het vlakke achtertuin hoogteverschillen juist gecreëerd worden.

Eindresultaat van dit tuinontwerp

Bovenstaande foto’s zijn enkele maanden na de aanleg door Allure Tuinen gemaakt, hier is te zien dat de beplanting al prachtig in bloei staat en voller wordt. Ook het corten-staal roest al mooi, met de jaren wordt deze tuin steeds mooier dus wij blijven de tuin volgen!

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten