Volledige renovatie royale stadstuin  

Volledige renovatie royale stadstuin

De oude tuin werd gekenmerkt door veel ongestructureerd groen en een groot rechthoekig stenen vlak. De bewoners wilden een originelere indeling voor de tuin met daarin voldoende ruimte voor het hele gezin om te relaxen en genieten, ook moest er voldoende bergruimte zijn voor o.a. het opbergen surfboards en tuinspullen.

Dit ontwerp wordt gekenmerkt door het combineren van diverse soorten materiaal. Een nieuwe schutting was nodig, deze is gemaakt van Bankirai hardhout. Door de detaillering van de plankrichting gaan de schutting en de schuur mooi in elkaar op. Zo wordt dit één element door de gehele tuin. Tussen de nieuwe schuttingen en schuur is een maatwerk bankje opgenomen. De verticale delen van de bank en de plantenbakken eromheen zijn van cortenstaal. Dit materiaal heeft een warme kleur en combineert mooi met het hout en de grijze tegels. Aan de rechterzijde bestaat de erfafscheiding uit een wilgentenenschutting.

Het behouden van de Ginkgo Biloba boom

De Ginkgo Biloba boom bij de bank is behouden en markeert de zitruimte. Door het plaatsen van een Acer Palmatum aan de rechter voorzijde van de tuin ontstaat er een gebalanceerd beeld. Het geeft de tuin rust en een mooie gelaagdheid.

Tuinverlichting

Door het opnemen van subtiel geplaatste tuinverlichting in het tuinontwerp is het sinds de uitvoer in deze luxueuze stadstuin ook fijn vertoeven in de avond of op donkere winterse dagen om vanuit de woonkamer naar te kunnen kijken. De tuin is nu echt verlengstuk van de woning!

Aanleg door: Allure Tuinen.