Gestructureerde weelderige oase  

Van oerwoud naar een gestructureerd weelderige groene oase

De oude tuin werd gekenmerkt door veel ongestructureerd groen en een oerwoud aan overwoekerende beplanting. Deze hebben we omgetoverd naar een weelderige groene oase waar structuur in is aangebracht door de toepassing van strakke paden en lijnen van vlonderdelen. Deze zijn als het ware over de tuin heen gelegd. Tussen deze verhoogde paden en vlonderdelen kunnen de planten weelderig groeien.

Functie en structuur ontmoeten elkaar in deze tuin, doordat verhogingen op zitniveau, houtopslag en een cortenstalen vijver het zelfde lijnenspel volgen als de vlonderdelen. Dit zorgt voor rust in de tuin.

Bijzonder element is de oude spiegelwand, mooi geaccentueerd door de nieuwe indeling. Bijkomend effect is dat de tuin hierdoor groter oogt.

Deze tuin in de media

Deze tuin is opgenomen in het magazine Tuinontwerp van maart 2019. Klik hier om dit leuke artikel te lezen. Later dat jaar is deze tuin ook nog eens gepubliceerd in het magazine Buitenleven, lees hier dit artikel.