Weldadig groene tuin Den Haag  

Weldadig groene tuin in hartje Den Haag

Deze tuin is een lust voor het oog als je van kleurrijke en weelderige beplanting houdt! Het uitgangspunt van deze tuin was bijzonder, want eigenlijk zijn dit twee naast elkaar gelegen tuinen die bij elkaar zijn gevoegd. Vandaar de mooie brede vorm waaruit enkele fijne vlakken waar men kan zitten konden worden gecreëerd. Er is daardoor zowel een zitgedeelte in de zon als in de schaduw gerealiseerd met verbindende paden van verspringende tegels en staptegels. Alle zitvlakken zijn ingekapseld door weelderige beplanting en er is een groene diagonale verbinding gemaakt middels het gazon.

De tuin is logischerwijs ook zeer geliefd bij vlinders, insecten en vogels; een perfect voorbeeld van een tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit en dat is hard nodig in deze tijd! Enkele plantensoorten die op de foto’s te zien zijn: Aster ageratoides ‘Asran’, Persicaria amplexicaulis ‘Alba’, Rudbeckia fulgida ‘Godlsturm’, Verbena bonariensis, Echinacea purpurea, Lavandula angustifolia ‘Munstead’, Stipa tenuissima, Pennisetum alopecuroides, Cornus alba ‘Siberica’, Salvia nemorosa ‘Caradonna’.

De prachtige foto’s zijn gemaakt door de eigenaar van deze tuin Jochem Paauwe.

Meer leven in de tuin

House of Green heeft als doel om de leefbaarheid in iedere buitenruimte te vergroten door meer groen toe te voegen. House of Green biedt een antwoord op de toenemende vraag van particulieren en bedrijven om op een bewuste en duurzame wijze hun buitenruimte in te richten. Het belang wat voldoende groen en open grond voor o.a. regenwaterafvoer wordt de laatste jaren gelukkig steeds duidelijker. Een groene tuin is tevens niet alleen weggelegd voor mensen met groene vingers. Diverse handige technologieën en simpele oplossingen in de vorm van watergeefsystemen en onderhoudsarme beplanting zorgen ervoor dat ook de meest groene tuin maar enkele simpele onderhoudshandelingen per jaar vereist. En wat u er aan woongenot voor terugkrijgt is natuurlijk onbetaalbaar vinden wij!

Wilt u meer weten over hoe wij uw tuin zo groen mogelijk kunnen krijgen in de stijl die bij u past? Neem dan direct contact op met één van onze tuinontwerpers voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dit tuinontwerp is opgenomen in magazine Tuinseizoen!

Het gerenommeerde magazine Tuinseizoen laat de nieuwste trends op het gebied van tuinen zien en neem in iedere editie een bijzonder tuinontwerp op. Wij zijn trots dat in deze editie van Tuinseizoen magazine dit tuinontwerp van House of Green is opgenomen! Lees hier het artikel of kom een exemplaar ophalen bij ons in de tuinontwerpstudio op het Noordeinde 102.