Stappenplan  


Bij House of Green krijgt u, aan de hand van onderstaand stappenplan, een uitgebreid, professioneel en persoonlijk tuinontwerp op maat. U kunt daarin zelf aangeven welke aanpak het beste bij u past en gezamenlijk maken we een persoonlijk stappenplan voor uw tuin, dakterras of balkon.

Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek

We beginnen met een vrijblijvend adviesgesprek. Daarbij maakt u kennis met één van onze tuinontwerpers en we bespreken uw wensen, uitgangspunten en de mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Aan de hand van dit gesprek ziet u wat onze werkwijze is en bepalen we gezamenlijk of er een klik is. We maken vervolgens een persoonlijke offerte voor het tuinontwerp. Bij een goed tuinontwerp zijn de juiste balans, vlakverdeling en het creëren van mooie zichtlijnen essentieel. Maar ook een kloppend beplantingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving van de tuin en de seizoenen is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp. Al deze onderdelen worden besproken tijdens het adviesgesprek.

Stap 2: Concept- en schetsontwerpen

Bij een akkoord op ons voorstel komt uw tuinarchitect bij u thuis om de buitenruimte te bekijken en uw persoonlijke voorkeuren te zien en horen. Daarbij wordt de volledige buitenruimte ingemeten en worden foto’s gemaakt van de huidige situatie. We letten hierbij ook direct op de ligging en de omgeving van de tuin en de invloed van de seizoenen. Ook bespreken we referentiebeelden om de door u aangegeven wensen nog scherper voor ogen te krijgen.

Vervolgens werken we alle informatie uit tot een schetsontwerp met toelichting, referentiebeelden en suggesties voor beplanting en materialen. Wij realiseren ons dat niet iedereen zich een voorstelling kan maken bij een plattegrond. Daarom presenteren wij ook het voorlopige ontwerp in uitgewerkte 3D impressies. Op deze wijze creëren we een zo realistisch mogelijk beeld van uw nieuwe tuin en wordt het eindresultaat helder in beeld gebracht. Het resultaat wordt als geheel aan u gepresenteerd en nadien sturen we u de toegelichte plannen tevens digitaal toe zodat u thuis rustig alles kunt doornemen.

Stap 3: Definitief ontwerp

Nadat we alle feedback op het voorlopig ontwerp van u hebben ontvangen gaan we met alle opmerkingen en nieuwe inzichten aan de slag en wordt aandacht besteed aan details zodat we tot een definitief ontwerp komen. Hierbij werken we alles uit in plattegrondtekeningen met maatvoering en hoogtes, toelichting, materialisatie en een goed doordacht beplantingsplan. Hierin wordt ook het aangepaste ontwerp uitgewerkt in een 3D impressie. Afhankelijk van of dit van toepassing is maken we ook detailtekeningen van bestratingspatronen, schuttingen en materiaalovergangen.

Stap 4: Uitvoeringsbegeleiding

Na de oplevering van het definitief tuinontwerp helpen we u middels uitvoeringsbegeleiding bij de selectie van de juiste hovenier van uw keuze. Tijdens de uitvoering staan we voor u en de hovenier klaar voor overleg en advies. In veel gevallen zullen we ook ter plaatse komen kijken om details van het ontwerp te bespreken en voorkomende uitdagingen tijdens het werk op te lossen.

Stap 5: Nazorg en onderhoud

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke stap in ons stappenplan: iedere tuin vraagt onderhoud. De kwaliteit van het onderhoud bepaalt mede het genot dat u uit uw tuin kunt halen. U kunt na de aanleg of renovatie van uw tuin altijd bij ons terecht voor tips en adviezen over tuinonderhoud.

Afspraak inplannen?

Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden voor uw tuin, terras of zakelijke buitenruimte te bespreken? Of heeft u vragen met betrekking tot bovenstaand stappenplan? Neem dan gerust contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070-7370747.

Indien u meer informatie wenst, dan kunt u ons portfolio bekijken of naar de veelgestelde vragen gaan.