Stappenplan  


Bij House of Green krijgt u, aan de hand van onderstaand stappenplan, een uitgebreid, professioneel en persoonlijk tuinontwerp op maat. U kunt daarin zelf aangeven welke aanpak het beste bij u past en waar u onze creativiteit wenst in te zetten.

Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek

We beginnen met een vrijblijvend adviesgesprek bij ons in de tuinontwerpstudio in Den Haag. Daarbij maakt u kennis met één van onze tuinontwerpers en we bespreken uw wensen, uitgangspunten en de mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Aan de hand van dit gesprek bepalen we gezamenlijk of er een klik is en maken we een persoonlijk voorstel voor het maken een tuinontwerp.

Stap 2: Concept- en schetsontwerpen

Bij een akkoord op ons voorstel komt uw tuinarchitect bij u thuis om de buitenruimte volledig in zich op te nemen. Daarbij wordt de buitenruimte ingemeten en worden uitgebreid foto’s gemaakt van de huidige situatie. Ook bespreken we referentiebeelden om de door u verwoorde wensen nog scherper voor ogen te krijgen.

Vervolgens werken we alle informatie uit tot een schetsontwerpen met toelichting, referentiebeelden en suggesties voor beplantingen en materialen. Wij realiseren ons dat niet iedereen zich een voorstelling kan maken bij een plattegrond. Daarom krijgt u bij de schetsontwerpen ook uitgewerkte 3D impressies van uw tuinontwerp. Op deze wijze creëren we een zo realistisch mogelijk beeld van uw nieuwe tuin en komt het eindresultaat extra duidelijk over. Het resultaat wordt als geheel persoonlijk aan u gepresenteerd en hier ontvangt u een geprint boekwerk van, nadien sturen we u de toegelichte plannen tevens digitaal toe.

Stap 3: Definitief ontwerp

Vervolgens gaan we met alle opmerkingen en nieuwe inzichten aan de slag en wordt aandacht besteed aan details zodat we tot een definitief ontwerp komen. Hierbij werken we alles uit in plattegrondtekeningen met maatvoering en hoogtes, toelichting, materialisatie en een goed doordacht beplantingsplan, dat rekening houdt met de ligging en de seizoenen. Hierin wordt het ook het aangepaste ontwerp uitgewerkt in een 3D impressie. Afhankelijk van uw wensen maken we ook detailtekeningen van bestratingspatronen, schuttingen en materiaalovergangen.

Stap 4: Uitvoeringsbegeleiding en aanbesteding

Na de oplevering van het definitief tuinontwerp helpen we u middels uitvoeringsbegeleiding inclusief aanbesteding. Tijdens de uitvoering staan we voor u en voor de hovenier klaar voor overleg en advies. In veel gevallen zullen we ook ter plaatse komen kijken om details van het ontwerp te bespreken en voorkomende uitdagingen tijdens het werk op te lossen.

Stap 5: Nazorg

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke stap in ons stappenplan: iedere tuin vraagt onderhoud. De kwaliteit van het onderhoud bepaalt mede het genot dat u uit uw tuin kunt halen. Ongeacht de grootte van uw tuin of terras kunnen wij een onderhoudsplan voor u maken waarbij u zelf kunt bepalen of u dat zelf wilt doen of laten uitvoeren.

De beplantingsplannen zijn door ons met zorg samengesteld en met vakmanschap door de hovenier geplant, mocht u echter twijfelen over de kwaliteit of ontwikkeling van de beplanting dan kunnen wij u helpen om de kwaliteit van de beplanting te beoordelen. In het eerst jaar heeft u recht op inboet. In dat geval beoordelen we de groei van de beplanting en overleggen een lijst van planten die vervangen zouden moeten worden.

Afspraak inplannen?

Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden voor uw buitenruimte te bespreken? Of heeft u vragen met betrekking tot bovenstaand stappenplan? Neem dan gerust contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070-7370747. U kunt ons van dinsdag t/m zaterdag ook bezoeken op het Noordeinde 102 in Den Haag.

Indien u meer informatie wenst, dan kunt u ons portfolio bekijken of naar de veelgestelde vragen gaan.

 

Contactgegevens

House of Green
Noordeinde 102
2514 GM Den Haag
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag: open op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur

Adviesgesprekken op afspraak mogelijk of
kom spontaan langs!