Veelgestelde vragen  

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over onze werkwijze en werkgebied. Op deze en andere veelgestelde vragen proberen wij zoveel mogelijk antwoord te geven. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe lang duurt het maken van een tuinontwerp?

Afhankelijk van de tijd van het jaar duurt een ontwerpproces 4 tot 8 weken. Het aansluitende offertetraject bij hoveniers duurt doorgaans 2 a 3 weken. De uitvoering zal in overleg met de hovenier besproken worden, maar houdt u er rekening mee dat de maanden maart tot juli hoogseizoen zijn voor de hoveniers. Een tuinontwerp kan bij House of Green naar eigen tempo en budget gemaakt worden, dus ook binnen hele korte tijd indien u dat wenst. Toch ervaren we dat het prettig is om het ontwerpproces niet te overhaasten.

Welke stappen worden bij een tuinontwerp van House of Green doorlopen?

Ieder tuinontwerp start met een vrijblijvende kennismaking en daarna maken we een complete offerte op maat. Bij een vervolg komen we bij u langs om uw wensen nog eens goed te bespreken en de functionele eigenschappen van uw tuin te inventariseren. Vervolgens werken we deze informatie uit tot een voorlopig en vervolgens definitief tuinontwerp en daarna begeleiden we u bij de uitvoering. Voor uitgebreidere informatie over onze werkwijze kunt u hier ons stappenplan bekijken.

Wat kost een tuinontwerp?

Omdat ieder ontwerp maatwerk is, hebben wij geen vaste prijs voor een tuinontwerp. Wel maken we vrijblijvend een offerte op maat, zodat u exact weet waar u aan toe bent. Kom dus gerust langs of neem contact op voor een offerte op maat of prijsindicatie.

Waarom moet ik met House of Green in zee gaan?

Uw keuze voor een tuinontwerper is persoonlijk en een menselijke klik is daarbij belangrijk. U kunt dat het best ervaren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Wij vinden het belangrijk dat de tuinontwerpen die wij realiseren binnen het budget dat u in gedachte heeft voor de uitvoer valt zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Door onze jarenlange ervaring en een groot netwerk aan ervaren architecten en vakkundige hoveniers zorgen wij voor unieke maar uitvoerbare projecten. Wij werken graag transparant, volgens duidelijk afspraken en bieden u volledige keuzevrijheid en de mogelijkheid om naar eigen tempo en budget uw ideale tuin te laten realiseren.

Werken jullie ook voor bedrijven?

We zien gelukkig steeds vaker dat bedrijven ook het nut zien van een groene buitenruimte. We worden steeds vaker benaderd om in een vroegtijdig stadium mee te werken aan een projectontwikkeling of de herinrichting van een bedrijfstuin of speelplaats. Ook bedrijfsaanvragen kunnen wij dus begeleiden en zijn ervaren in het maken van ontwerpen voor zakelijke en openbare buitenruimen. Wij zijn WAS-gecertificeerd dus kunnen tevens veilige speelplaatsen ontwerpen voor scholen en kinderdagverblijven.

Werken jullie ook voor vastgoedontwikkelaars en bouwondernemingen?

Steeds vaker krijgen wij vragen van vastgoedontwikkelaars en bouwondernemingen om hen te ondersteunen in de plannen omtrent de groene ruimtes in een woonwijk of rondom het vastgoed. Wij ontwerpen zowel gemeenschappelijke buitenruimtes als voorbeeld-ontwerpen voor nieuwbouwwijken. Duurzaamheid staat hierbij centraal en wij denken daarom mee in oplossingen rondom afwatering, hittestress en biodiversiteit. Bekijk ook ons portfolio voor diverse zakelijke referenties.

Komen jullie ook in Amsterdam en Rotterdam?

Naast Den Haag, Rijswijk en Voorburg komen we met regelmaat ook in Delft, Zoetermeer, Leiden, Amsterdam en Rotterdam. Feitelijk is ons werkgebied onbeperkt en zijn we met onze partners goed in staat om overal in de Randstad en daarbuiten mensen en bedrijven te helpen hun buitenruimtes te vergroenen.

Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon te bespreken? Of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070-7370747.

Indien u meer informatie wenst, dan kunt u ons portfolio bekijken of naar de werkwijze van onze tuinarchitecten gaan.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten