Werkwijze  

Tuinontwerp

U wilt het maximale halen uit de mogelijkheden van uw tuin, terras of zakelijke buitenruimte? De tuinarchitecten en tuinontwerpers van House of Green helpen u graag met een creatief en doordacht tuinontwerp dat aansluit op uw wensen, woning en de omgeving. Ieder tuinontwerp van House of Green is uniek en onze werkwijze biedt vele voordelen.

De werkwijze van House of Green

Onze tuinarchitecten zijn specialisten op het gebied van uiteenlopende buitenruimtes, groot en klein, hoog en laag, zowel particulier als zakelijk. Onze tuinontwerpers hebben toegang tot een groot netwerk van vakkundige en ervaren architecten en hoveniers in en rond de grote steden Den Haag en Rotterdam. Wij bieden u volledige vrijheid en de mogelijkheid om naar eigen tempo en budget uw ideale tuin te laten aanleggen. Bij een goed tuinontwerp zijn de juiste balans, vlakverdeling en het creëren van mooie zichtlijnen essentieel. Maar ook een kloppend beplantingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving van de tuin en de seizoenen kan een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp zijn.

Voor de uitvoering bent u vrij om te kiezen door welke hovenier u het tuinontwerp wilt laten uitvoeren. Uiteraard kunnen wij u in contact brengen met één of meerdere hoveniers in onze regio van wie wij zeker weten dat zij de service en kwaliteit leveren die wij belangrijk vinden. U kunt er ook voor kiezen om de aanleg zelf te realiseren.

Bij House of Green zijn we bewust van het belang van zoveel mogelijk groen in de tuin. De toepassing van de juiste planten en bomen zorgen voor een betere biodiversiteit en verkoelen de omgeving. Daarnaast is wateropvang en/of hemelwaterafvoer erg belangrijk i.v.m. de hoeveelheid regen van tegenwoordig. Met handige oplossingen en door in het ontwerp na te denken over duurzame oplossingen zorgen wij voor een zo duurzaam mogelijke tuin.

Lees hier meer over onze werkwijze

Een duidelijk stappenplan

Bij een tuinontwerp van House of Green doorloopt uw tuinarchitect samen met u een duidelijk stappenplan waarbij we gezamenlijk bepalen welke stappen wel of niet en wanneer uitgevoerd worden. U ontvangt bij ons altijd een persoonlijke offerte op maat waarin duidelijk alle stappen en bijbehorende kosten vermeld staan. Hierdoor komt u tijdens het ontwerpproces niet voor verrassingen te staan.

Alles begint met een kennismaking. Eén van onze tuinontwerpers bespreekt dan uw wensen en de daarbij behorende mogelijkheden. Daaropvolgend nemen we de functionele eigenschappen van de tuin of terras en omgeving op. Deze informatie werken we uit tot een concept ontwerp in 2D en indien gewenst in 3D die we persoonlijk toelichten. Door deze manier van presenteren krijgt u een heel compleet beeld van het eindresultaat en kunt u dus tijdig en goed onderbouwd wijzigen of voorkeuren aangeven.

In de stap daarna werken we toe naar een definitief ontwerp. Alle details worden toegevoegd inclusief materialisatie en een beplantingsadvies. Na de oplevering van het ontwerp begeleiden we bij de aanbesteding en aanleg. Zo weten u en wij zeker dat uw tuinontwerp naar wens gerealiseerd wordt. Hier kunt u het volledige stappenplan bekijken.

Tuinontwerp mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de ideeën en mogelijkheden van onze tuinontwerpers? Dan maken we graag een afspraak voor een kennismaking. Tijdens onze kennismaking horen we graag uw wensen en zullen wij u uitleggen wat wij voor u kunnen betekenen en maken een offerte op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaand contactformulier, info@houseofgreen.nl of 070 – 737 07 47.

Tarieven tuinontwerp Stadstuin tot 100 m2 Villatuin tot 500 m2
Voorlopig ontwerp in 2D € 730,00 € 995,00
3D-schets € 265,00 € 335,00
Definitief ontwerp inclusiefbeplantingsadvies en materialisatievoorstel € 595,00 € 665,00
Verlichtingsplan € 200,00 € 200,00
Beplantingsplan Op aanvraag Op aanvraag
3D-ontwerp Op aanvraag Op aanvraag


Tuin op maat (> 500 m2); prijzen op aanvraag

Stappenplan en werkwijze

Bij House of Green krijgt u, aan de hand van onderstaand stappenplan, een uitgebreid, professioneel en persoonlijk tuinontwerp op maat. U kunt daarin zelf aangeven welke aanpak het beste bij u past en gezamenlijk maken we een persoonlijk stappenplan voor uw tuin.

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie van uw wensen.

We beginnen met een kennismaking. Daarbij maakt u kennis met één van onze tuinontwerpers en we bespreken uw wensen, uitgangspunten en de mogelijkheden voor uw tuin. Aan de hand van dit gesprek ziet u wat onze werkwijze is en bepalen we gezamenlijk of er een klik is. We maken vervolgens een persoonlijke offerte voor het tuinontwerp. Bij een goed tuinontwerp zijn de juiste balans, vlakverdeling en het creëren van mooie zichtlijnen essentieel. Maar ook een goed beplantingsadvies waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving van de tuin en de seizoenen is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp. Deze kennismaking kan ook bij u thuis plaatsvinden.

Stap 2: Voorlopig ontwerp in 2D.

Eenmaal in de tuin kunnen we de buitenruimte bekijken en uw persoonlijke voorkeuren zien en horen. Daarbij wordt de volledige buitenruimte ingemeten en worden foto’s gemaakt van de huidige situatie. We letten hierbij ook direct op de ligging en de omgeving van de tuin en de invloed van de seizoenen. Vervolgens werken we alle informatie uit tot een voorlopig ontwerp.

Stap 3: 3D-schets

Wij realiseren ons dat niet iedereen zich een goede voorstelling kan maken bij een plattegrond. Daarom kunnen we ook het voorlopige ontwerp in de vorm van een 3D-schets presenteren. Op deze wijze creëren we een zo duidelijk mogelijk beeld van uw nieuwe tuin en wordt het ontwerp helder in beeld gebracht.

Stap 4: Definitief ontwerp in 2D met beplantingsadvies en materialisatievoorstel.

Nadat we alle feedback op het voorlopig ontwerp van u hebben ontvangen gaan we met alle opmerkingen en nieuwe inzichten aan de slag en wordt aandacht besteed aan details zodat we tot een definitief ontwerp komen. Hierbij werken we alles uit in plattegrondtekeningen met toelichting en hoogtes. Ook doen we een voorstel voor materialisatie en maken we een beplantingsadvies.

Stap 5: Opties en keuzemogelijkheden

Lichtplan: we kunnen voor u een totaal lichtplan maken in de vorm van een document waarin is opgenomen het ontwerp in 2D inclusief een overzicht van de toe te passen armaturen en een kabelplan.

Beplantingsplan: Binnen het beplantingsadvies – dat inbegrepen is bij het maken van een definitief ontwerp – worden de bomen, de beeldbepalende, solitaire heesters, uniforme borders met vaste planten en/of siergrassen en de (wintergroene)hagen concreet benoemd. Het tot in detail invullen van de borders valt binnen het maken van een beplantingsplan. Binnen dit beplantingsplan worden soorten, levermaten en aantallen aangegeven.

3D ontwerp: Gebaseerd op het definitief ontwerp is het mogelijk om een uitgewerkt 3D ontwerp te laten uitvoeren. Dit is een volledig opgewerkte rendering van het 3D-schets. Dit houdt in dat er een realistischer beeld gecreëerd wordt waarin texturen, beplanting en inrichtingselementen zijn opgenomen.

Stap 6: Offerte en uitvoer

We werken nauw samen met een aantal hoveniers en leveranciers. In overleg met u kunnen wij hen benaderen voor het uitwerken van een offerte. Afspraak inplannen? Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden voor uw tuin of zakelijke buitenruimte te bespreken? Of heeft u vragen met betrekking tot bovenstaand stappenplan? Neem dan gerust contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070 – 737 07 47. Indien u meer informatie wenst, dan kunt u ook ons portfolio bekijken of naar de veel gestelde vragen gaan.

Lees hier meer over onze tarieven

Veelgestelde vragen
Wij krijgen regelmatig vragen binnen over onze werkwijze en werkgebied. Op deze en andere veelgestelde vragen proberen wij zoveel mogelijk antwoord te geven. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Afhankelijk van de tijd van het jaar duurt een ontwerpproces 4 tot 8 weken. Het aansluitende offertetraject bij hoveniers duurt doorgaans 2 a 3 weken. De uitvoering zal in overleg met de hovenier besproken worden, maar houdt u er rekening mee dat de maanden maart tot juli hoogseizoen zijn voor de hoveniers. Een tuinontwerp kan bij House of Green naar eigen tempo en budget gemaakt worden, dus ook binnen hele korte tijd indien u dat wenst. Toch ervaren we dat het prettig is om het ontwerpproces niet te overhaasten.

Voor uitgebreidere informatie over onze werkwijze kunt u hier ons stappenplan bekijken.

Voor uitgebreidere informatie over onze werkwijze kunt u hier onze tarieven bekijken.

Uw keuze voor een tuinontwerper is persoonlijk en een menselijke klik is daarbij belangrijk. U kunt dat het best ervaren tijdens een adviesgesprek. Wij vinden het belangrijk dat de tuinontwerpen die wij realiseren binnen het budget dat u in gedachte heeft voor de uitvoer valt zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Door onze jarenlange ervaring en een groot netwerk aan ervaren architecten en vakkundige hoveniers zorgen wij voor unieke maar uitvoerbare projecten. Wij werken graag transparant, volgens duidelijk afspraken en bieden u volledige keuzevrijheid en de mogelijkheid om naar eigen tempo en budget uw ideale tuin te laten realiseren.

We zien gelukkig steeds vaker dat bedrijven ook het nut zien van een groene buitenruimte. We worden steeds vaker benaderd om in een vroegtijdig stadium mee te werken aan een projectontwikkeling of de herinrichting van een bedrijfstuin of speelplaats. Ook bedrijfsaanvragen kunnen wij dus begeleiden en zijn ervaren in het maken van ontwerpen voor zakelijke en openbare buitenruimen. Wij zijn WAS-gecertificeerd dus kunnen tevens veilige speelplaatsen ontwerpen voor scholen en kinderdagverblijven.

Steeds vaker krijgen wij vragen van vastgoedontwikkelaars en bouwondernemingen om hen te ondersteunen in de plannen omtrent de groene ruimtes in een woonwijk of rondom het vastgoed. Wij ontwerpen zowel gemeenschappelijke buitenruimtes als voorbeeld-ontwerpen voor nieuwbouwwijken. Duurzaamheid staat hierbij centraal en wij denken daarom mee in oplossingen rondom afwatering, hittestress en biodiversiteit. Bekijk ook ons portfolio voor diverse zakelijke referenties.

Naast Den Haag, Rijswijk en Voorburg komen we met regelmaat ook in Delft, Zoetermeer, Leiden en Rotterdam. Feitelijk is ons werkgebied onbeperkt en zijn we met onze partners goed in staat om overal in de Randstad en daarbuiten mensen en bedrijven te helpen hun buitenruimtes te vergroenen.

Wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden voor uw tuin, terras of zakelijke buitenruimte te bespreken? Of heeft u een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070 – 737 07 47. Indien u meer informatie wenst, dan kunt u ons portfolio bekijken of naar de werkwijze van onze tuinarchitecten gaan.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten