Werkwijze  

U wilt het maximale halen uit de mogelijkheden van uw zakelijke buitenruimte, publieke ruimte of particuliere tuin? De ontwerpers van House of Green helpen u graag met een creatief, duurzaam en doordacht ontwerp dat aansluit op uw wensen en de mogelijkheden van de ruimte. Ieder ontwerp van House of Green is uniek en onze werkwijze biedt vele voordelen.

 

De werkwijze van House of Green

Onze ontwerpers zijn specialisten op het gebied van uiteenlopende groene buitenruimtes; groot en klein, hoog en laag, verticaal en horizontaal, zowel zakelijk, publiek als particulier. Bij een goed ontwerp zijn de juiste balans, de (functionele) vlakverdeling en het creëren van mooie zichtlijnen essentieel. Bij House of Green zijn wij bewust van het belang van zoveel mogelijk groen in het project. De toepassing van de juiste planten, bomen en heesters zorgen voor een goede biodiversiteit en verkoelen de omgeving. Om die reden is een kloppend beplantingsplan – waarbij rekening wordt gehouden met de omgeving, de diverse eigenschappen van de planten, de onderlinge verhoudingen en de seizoenen – een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Daarnaast is wateropvang en/of -afvoer erg belangrijk. Met handige, duurzame en praktische oplossingen zorgen wij voor een creatief en groen plan voor uw project.

House of Green werkt samen met professionele partners en leveranciers. Hiermee kunnen wij voor ieder project creatieve, groene en unieke ideeën en oplossingen ontwerpen.

Een duidelijk stappenplan

Stap 1: Kennismaking.

Wij nodigen u graag uit bij ons op kantoor om kennis te maken.

Onze tuinontwerpers luisteren naar uw wensen, bekijken tekeningen / plattegronden en foto’s van de (bestaande) situatie of kavel. Verder wordt de werkwijze van House of Green toegelicht.

Tijdens het gesprek wordt bepaald of uw aanvraag past bij onze mogelijkheden, wat de beste werkwijze is voor uw project en welke ontwerponderdelen met bijbehorende ontwerptarieven daarbij passen.

In aansluiting op het kennismakingsgesprek ontvangt u een offerte op maat waarin u de besproken zaken en tarieven nog eens rustig na kunt lezen.

 

Stap 2: Wensen inventariseren en inmeten van de buitenruimte.

Na opdrachtverlening wordt er een nieuwe afspraak gemaakt, dit keer bij u op kantoor, bij u thuis of op het project.

Ter plaatse bekijken we de buitenruimte, de aansluitende binnenruimte en bespreken we uw persoonlijke voorkeuren tot in detail.

Daarnaast wordt de buitenruimte ingemeten en worden er foto’s gemaakt van de huidige situatie.

Tijdens de inventarisatie wordt er gelet op de ligging en de omgeving van het project, op zaken die gehandhaafd kunnen blijven, de bereikbaarheid en op tal van factoren die belangrijk zijn voor het maken van een goed ontwerp.

Al deze gegevens vormen de basis voor een goed en doordacht ontwerp.

 

Stap 3: Voorlopig ontwerp in 2D.

Met de besproken wensen, de gewenste sfeer, functionele zaken, de verzamelde (meet)gegevens en onze ervaringen als uitgangspunt, maken wij een voorlopig ontwerp in 2D.

Op het ontwerp – dat digitaal, op schaal en in kleur wordt gemaakt – zijn o.a. de (half)verhardingen, de borders, bomen, hagen, lichtpunten en alles wat relevant is voor het project aangegeven.

Om het ontwerp te ondersteunen wordt er een moodboard gemaakt met impressies van diverse onderdelen van het toekomstig project.

Het voorlopige ontwerp wordt gepresenteerd en besproken om u een visuele indruk van de mogelijkheden te geven.

 

Stap 4: 3D-schets.

Wij realiseren ons dat niet iedereen zich een goede voorstelling kan maken van het toekomstige eindbeeld aan de hand van een 2D-plattegrond. Daarom kan het voorlopige 2D ontwerp in een 3D schets worden omgezet en gepresenteerd. Op die manier creëren we een zo duidelijk mogelijk beeld van de nieuw te realiseren situatie en wordt het ontwerp concreet en helder in beeld gebracht.

 

Stap 5: Definitief ontwerp in 2D met beplantingsadvies, materialisatie- en lichtvoorstel.

Met de feedback uit de presentatie van het voorlopige ontwerp gaan we met de aanvullende en nieuwe inzichten aan de slag en wordt er aandacht besteed aan details. Hiermee komen we tot het definitieve ontwerp.

Daarnaast presenteren we een voorstel voor de verlichting, voor de te gebruiken materialen en ontvangt u een algemeen beplantingsadvies.

 

Stap 6: Beplantingsplan.

Op basis van het definitieve 2D tuinontwerp wordt er een beplantingsplan gemaakt. Binnen het beplantingsplan worden de bomen, heesters, vaste planten, siergrassen, (wintergroene)hagen, enz. concreet benoemd.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de bloeitijd, de hoogte, het wintergroene karakter en de onderlinge verhoudingen van de diverse soorten planten. Hierbij telt bijvoorbeeld niet alleen de bloemkleur maar ook de bladkleur, bladvorm en groeiwijze van de planten.

Het beplantingsplan vormt een belangrijk onderdeel van het project en wordt uiteraard ook besproken. Het plan wordt ondersteund met fotomateriaal en een beschrijving van de planten.

 

Stap 7: 3D ontwerp.

Gebaseerd op het definitieve ontwerp is het mogelijk om een gedetailleerd 3D ontwerp te laten maken. Met het 3D-ontwerp wordt er een realistisch beeld gecreëerd van het toekomstige project.

Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van het eindresultaat en de onderlinge verhoudingen van de diverse elementen uit het project.

 

Tarieven tuinontwerp Project tot 100 m2 Project tot 500 m2
Inventarisatie en inmeten € 254,00 € 340,00
Voorlopig ontwerp in 2D, incl. moodboard. € 847,00 € 1.015,00
3D-schets € 340,00 € 425,00
Definitief ontwerp in 2D, Incl. beplantingsadvies, materialisatie- en lichtvoorstel € 678,00 € 847,00
Beplantingsplan € 847,00 € 1.015,00
3D-ontwerp € 678,00 € 847,00

De genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Prijzen voor grotere of afwijkende maten van projecten in overleg.

 

Bent u benieuwd naar de ideeën en mogelijkheden voor uw project?

We maken graag een afspraak om kennis te maken.

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@houseofgreen.nl of 070 – 737 07 47.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten