Schoolpleinen en kinderopvang  

Schoolpleinen

Schoolvereniging Wolters

Wij zien vaak schoolpleinen of speelplaatsen voor kinderen die van voor tot achter betegeld zijn. Herkent u dit? Jammer, want een Groen Schoolplein biedt zoveel goeds voor opgroeiende kinderen.

Een Groen Schoolplein biedt ruimte om te klimmen en klauteren, veel natuurplekken om te ontdekken en hoekjes om je te verstoppen. Voor ons is een Groen Schoolplein echter meer dan dat. Een goed ontworpen Groen Schoolplein weet alle wensen en randvoorwaarden van kinderen, leerkrachten en andere belanghebbenden op natuurlijke wijze te integreren met de architectuur en omgeving van het schoolgebouw of BSO.

Montessori Waalsdorp

Denkt u erover om het plein van uw school een andere invulling te geven? Onze tuin- en landschapsarchitecten komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Dan delen we onze kennis en ervaringen met u over bijvoorbeeld veiligheid, de betrokkenheid van kinderen in het ontwerpproces, de communicatie met belanghebbenden en het onderhoud na renovatie. Wij zijn WAS gecertificeerd.

House of Green heeft onder andere twee Groene Schoolpleinen ontworpen waarbij wij ook de uitvoeringsbegeleiding verzorgd hebben. Deze projecten zijn mede door de subsidie van Fonds1818 tot stand gekomen. Voor een indruk van het resultaat van de Groene Schoolpleinen van Montessori Waalsdorp en Schoolvereniging Wolters verwijzen we u graag naar ons portfolio.

Kinderopvang en kinderdagverblijven

Kinderopvang 2Samen

Ook voor de kleine kinderen van 0 tot 4 jaar in de kinderopvang is een natuurlijke speluitdaging meer waard dan een veldje met tegels of kunstgras. Een complete natuurtuin, een kruiptunnel met glijbaan of een buitenkeuken is waar wij aan denken. Kinderen weten van de kleinste dingen al een groots spel te maken. Door variatie blijft de uitdaging voor kinderen groot.

De wensen en behoeftes van kinderopvangcentra verschillen per organisatie en soms zelfs per locatie. In alle gevallen vormt een helder ontwerpconcept de basis en is veiligheid leidend bij de uitwerking. Ieder ontwerp voor een kinderdagverblijf van House of Green wordt getoetst door keurende instanties op onder andere: maximale valhoogtes, vereiste valdemping en geschikte beplanting. Wij zijn WAS gecertificeerd.

Indien u erover denkt om de buitenruimte van uw kinderopvanglocatie aan te pakken, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen met uw leidsters en de oudercommissie inventariseren we de wensen en uitgangspunten voor een ontwerp. Afhankelijk van uw wensen kunnen we een concept uitwerken en begeleiden bij de realisatie, maar het is ook mogelijk om dit zelf of met een paar handige ouders te realiseren.

House of Green heeft tuinen ontworpen voor diverse kinderopvangcentra in Den Haag en omgeving. Voor een indruk van de ontwerpen en het resultaat bij o.a. 2Samen en Milk & Cookies verwijzen we u graag naar ons portfolio.

Contact

Voor een meer informatie of een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf te bespreken kunt u contact opnemen met onze tuinontwerpers via info@houseofgreen.nl of 070-7370747.

Contactgegevens

House of Green
Boomaweg 27A
2681 RH Monster (Westland)
Telefoon: 070-7370747
Email: info@houseofgreen.nl

Openingstijden en afspraken

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17.30 uur
Zaterdag en zondag: gesloten